Добро дошли на Инвест Сокобања

Омеђена планинама Ртњем на истоку и Озреном на југозападу, на ушћу кристално бистре реке Моравице у Бованско језеро налази се Сокобања, једна од најлепших и најпрестижнијих бања у Србији. Окружена нетакнутом природом на 400 метара надморске висине, захваљујући својим лековитим својствима, Сокобањаје, када је здравствени туризам у питању, на самом врху лествице. Зато не чуди што је и једно од најпосећенијих бањско-туристичких места у Србији.

Општина Сокобања налази се у централном делу источне Србије, у Зајечарском округу. Простире се на површини од 525 км2 и саобраћајно је добро повезана са Београдом и Нишом. Управо та централна саобраћајно-географска позиционираност унутар државе даје Сокобањи статус изузетно атрактивне и привлачне локације, како за домаће, тако и за госте из суседних држава и оних у региону.

Општина Сокобања је изузетно богата гео термалним изворима којих највише има у зонама Сокобање и Јошаничке бање. Ови извори спадају у групу термо минералних вода чије се температуре крећу од 22 до 46,5 целзијусових степени. Захваљујући специфичној клими, коју карактеришу оштре зиме, дуга лета и јесени које су топлије од пролећа, без јаких ветрова Сокобања и околина представљају праву оазу здравља - са шумама богатим аеросолима и ароматичним супстанцама у ваздуху. Све ово представља изузетну природну, енергетску и економску вредност.

Нетакнута природа, изузетни климатски услови, богатство гео-термалним изворима и минералним водама као и двовековна традиција бављења труизмом управо су дефинисали туризам и зелену економију као стратешке циљеве у развоју Сокобање. У ове области, само у претходних 5 година већ је уложено више од 10 милиона евра, али ће се у будућности управо очекују навећеинвестиције.

Када је реч о развоју туризма кроз јавне инвестиције, већ су почела улагања у изградњу спортско-рекреативних комплекса, wellness spa центара, у забавне и хотелске садржаје, који доприносе не само продужењу туристичке сезоне, већ и развоју конгресног туризма. Међутим, за даљи развој потребнаје подршка приватног капитала.

Желимо и можемо да развијемо:

-Spa & Wellness туризам

- Спортско рекреативни туризам

-Пословни и MICE туризам

-Активниодмор

Општина Сокобања је за будуће инвеститоре обезбедила изузетне олакшицеали и одредила и комплетно припремила идеалне локације.

У загрљају предивног природног окружења у којем се преплићу модерно и традиција, природно и лековито са савременим знањима из медицине, Сокобањаје место где ћете радити, одмарати, дружитисе и забавити.

Зато вас позивамо да дођете у Сокобању и да заједно са нама брзо и ефикасно испуните своју визију и остварите пословне планове.

У представницима локалне самоуправе пронаћићете поузданог партнера, спремног да стално побољшава пословну климу и унапређује инфраструктуру да би, заједно са вама, обезбедили динамичан развој општине Сокобања.

Придружите нам се да растемо заједно - на здравом месту!

 

Израда овог система финансијски је подржана од стране
GIZ SDC Deutche Zusammenarbeit